Oskyldigheter i Egypten: In A Time Before Trip Advisor

Jag hade studerat egyptologi i några år. Jag visste skillnaden mellan min Ra och min Bestat. Jag hade sett fram emot denna semester länge.

Vårt första misstag var de billiga trestjärniga hotellen. Det här var dagarna före TripAdvisor (jag vet – jag är så gammal) och vi hade för vana att gå på fyndkällarhotell på den tiden (vi är inte mycket bättre nu för att vara ärliga, men åtminstone har vi redo tillgång till recensioner av betrodda medborgare i dessa tekniskt kunniga tider …)

Det fönsterlösa rummet i Luxor blev mer eländigt av ljudet av en kuttande kackerlacka i badrummet. Och åtminstone bristen på ljus innebar att det var mindre lätt att se de dunkande röda såren på mina ben (jag tror att det var runt 40 stycken totalt), orsakade av de härande insekterna som tyckte att jag var så härlig den kvällen jag satt ute mitt lite posher hotellrum på ett hotell i utkanten av Kairo. Och det var ännu mindre ljus att se välterna vid när elen packade in (detta hände mer än en gång.) Även om det var ute i det starka ljuset på en Karnak -morgon kunde en dam bakom mig i kön se dem mycket bra, kommenterar „den stackars tjejens ben!“ Jag blev bedrövad.

Missförstå mig inte, synet av pyramiderna hade nästan nästan reducerat mig till tårar, och några av de inte så kända templen som vi togs till av en dam och hennes taxichaufförvän som vi stötte på helt av misstag ( hon kallade sig Madame Rosa) var fantastiska. Madame Rosa var i Luxor som forskare och arbetade med att gröna den egyptiska öknen medan hon bodde i byn Kuna vid bankerna mittemot Luxor. Hon tog turister runt som var intresserade av att se sevärdheter bort från den madding turistmassan som en sidlinje till hennes huvudjobb. (Faktum är att jag skulle vilja höra från någon annan som har stött på henne.)

Och Kairo -museet var jättebra – antalet och kvaliteten på utställningar där var övertygande för denna amatör egyptolog. Även Arthur Daley -karaktären som accosted oss ​​på gatan utanför och fick oss att gå och se hans Papyrus showroom tog inte glansen för mycket. Och vår resa in i öknen med konvoj för att se Hathors tempel i Dendera som en och en halv upplevelse (detta var inte långt efter bombningen vid Luxor 1997). Men vi tog aldrig förhandlingen om varor (vi slutade hitta den enda butiken i Luxor som hade fastställt priser) och baksheesh -frågan gav oss nervösa tics (även om vi vet att det är ett fattigt land – vi vet, vi vet .)

Men för allt det, och särskilt för de som är mer resekunniga än vi var på den tiden, kunde jag inte rekommendera Egypten tillräckligt. Och tänker på det, det är nog en av helgdagarna som jag minns i detalj – vilket måste betyda något.

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Zurück nach oben