Novell – Varje hund har sin dag

En fattig familj är inte välkommen, särskilt inte i byn, där grannskapet är nära sammansvetsat. När Suma och hennes man hyrde en koja och kom till vår granne var min fru upprörd. Jag försökte trösta henne. – Vi har det bra ekonomiskt. Jag vet att du är orolig för att de ska låna pengar. Bry dig inte. ‚

De köpte en ko. Naturligtvis började vi köpa mjölken. Sumas man var halt och därför var han inte särskilt hjälpsam med att ta hand om kon, hela bördan låg på den stackars kvinnan. De hade en dotter som studerade på högskolan. Hon var inte vacker, men var välutrustad med hjärnor och kom alltid först i tentor.

Hon brukade söka min hjälp i sina studier och jag hjälpte henne gärna. När hon behövde pengar uppmuntrade jag henne faktiskt att låna pengar av oss, men min fru höll ordentligt hänsyn till dem, även om jag behandlade dem som bidrag.

Vår son var en lysande student som strävade efter att bli läkare. När han kom hem träffades de två. Jag tror att min fru inte gillade det.

Flickan tyckte om att klä sig bra, men jag uppmuntrade henne inte i detta. Böcker är viktigare än utseende, brukade jag säga.

En gång, när vi gick på en picknick, insisterade min son på att vi skulle ta med oss ​​våra grannar. Eftersom vi inte hade några döttrar (vi är en; vi behöver en, var hennes motto), gillade jag faktiskt hennes sällskap. Om hon bara hade bättre charm!

En gång fick den lamme ankan läggas in på sjukhus och förvaras på ICU i dagar. Vi betalade räkningen, även om jag förbannade honom hjärtligt. Jag tror att Sumas föräldrar inte hade något val, då de var dåligt ställda.

Dagar och månader gick och deras skuld steg. (Sluta gå till smycken, var mitt svar till min fru). Jag föreslog att Suma skulle köpa en annan ko. På något sätt fick den inget svar.

En dag märkte vi några främlingar som kom för att se Suma. Är det inte för tidigt att tänka på äktenskap för sin dotter, undrade jag. Min fru skilde sig. Döttrar ska giftas bort så tidigt som möjligt, kommenterade hon.

Men det var en helt annan historia, helt och hållet.

För länge sedan, när halt anka var ett litet barn, var hans mormor mycket bekymrad över hans framtid. När hennes man gick ut ringde hon i hemlighet till en advokat och upprättade ett testamente,

testamentera hela egendomen till den lamme ankan ensam. Hon gick också bort och ingen visste om det, förutom advokaterna. När familjen ville sälja av en del av fastigheten fick de veta om testamentet. Sedan insåg de allvaret i situationen och hade kommit för att få samtycke från halt ank, som blev miljonär över en natt, som ensam ägare till tiotals tunnland markfastighet. Allt detta berättades för mig av min fru.

Är hon nu villig att ta Suma som en framtida sambandhi (make till svärdotter), som de säger på hindi?

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Zurück nach oben