Mr. Cactus, en novell

„Hej, herr Cactus.“

„Är det okej om jag kallar dig Mr. Cactus? Jag har aldrig talat med en kaktus förut, och jag skulle inte vilja vara im-po-lite. Sa jag det ordentligt? Mormor lärde mig det ordet. Hon säger att det betyder „oförskämt“. Varför kan jag inte säga „oförskämd“ då? Hon säger att jag är en väldigt oförskämd liten pojke. „

„Mormor är alltid arg på mig. Jag vill vara en bra liten pojke, det gör jag verkligen, även om jag inte är så liten längre, men jag klarar det aldrig. Mormor säger att jag är en dålig liten pojke och att hon måste straffa mig. „

„Hej igen, herr Cactus. Jag kan inte prata så mycket nu. Det gör ont.“

„Hej, herr Cactus. Jag är bättre nu, så jag kan tala igen. Jag vet dock inte vad jag ska säga.“

„Jag önskar att jag var med mamma och pappa. Mormor säger att de är på ett bättre ställe nu. Jag önskar att jag var på ett bättre ställe. Mormor säger att jag är en dålig, dålig liten pojke för att ha önskat det. Det är respektlöst mot Gud, säger hon. Jag borde vara väldigt mycket tacksam mot Gud för att han har sparat mig och inte skickat mig till helvetet, för det är dit alla dåliga små pojkar går. På så sätt har jag åtminstone chansen att bli bra och inte gå till helvetet, om Jag ber hela tiden och gör som farmor säger. Jag ber till Gud att farmor inte skulle skada mig så mycket, men hon gör det fortfarande. Tycker du att det är en dålig sak att be för? „

„Mormor säger att det är mitt fel att hon skadar mig. Hon säger att om jag var en bra liten pojke skulle hon aldrig skada mig. Hon är en gudfruktig kvinna och skadar inte bra små barn, vilket betyder att jag verkligen, verkligen är dåligt. Sa jag gudfruktigt rätt? Mormor säger att jag aldrig talar ordentligt, men hur kan jag när hon fortsätter att slå mig? „

„Jag … Är du fortfarande där, herr Cactus? Jag kan inte se dig väl. Jag kan inte se någonting bra. Får jag röra dig?“

„Du är en kaktus, om jag får säga det. Hur kommer det sig att du inte prickade i mitt finger när jag rörde dig? Jag skulle verkligen inte ha något emot det. Det skulle betyda att du fortfarande var där, och det var allt jag ville veta. Jag är tacksam att du lät mig röra dig och inte prickade i mitt finger, det är jag verkligen, jag förstår bara inte. Jag önskar att jag kunde förstå dig. Du är min enda vän. „

„Jag är så glad att jag kan se dig igen, herr Cactus! Får jag krama dig?“

„Hur kommer det sig att du inte prickade mig i ansiktet när jag kramade dig? Är du en speciell kaktus?“

„Mormor säger att jag måste sova här, för jag är en dålig liten pojke. Jag är inte så liten! Även om det betyder att jag får sova i ditt rum, har jag inget emot.“

„God morgon, herr Cactus. Rörde du dig?“

„Hej, herr Cactus. Jag … Mormor säger att jag måste gå. Jag är en dålig liten pojke och jag kan inte stanna hos henne längre. Vet du vart hon skickar mig? Hon säger att de äntligen ska lära mig disciplin och lägg i mig fruktan för Gud. Jag vet inte vad det betyder. Gör du? Kommer jag att se dig där? Kommer jag … Kommer jag någonsin se dig igen? „

„Herr Cactus, det är farmor. Jag vet att det är dumt att säga, du vet att det är farmor, men … Det är farmor.“

„Herr Cactus? Du är bäst! Du är verkligen! Jag behöver inte gå nu, eller hur? Jag kan stanna hos dig för alltid!“

„Um, herr Cactus? Hur flyttar jag farmor? Jag vet att jag borde, hon luktar riktigt illa, men hur gör jag det?“

„Åh. Det är lättare nu. Tack, herr Cactus.“

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Zurück nach oben