Konserverade tomater och Candida -kosten

Tomater är en så stor del av mitt liv och även om jag alltid skulle vilja ha färska mogna tomater till hands, fungerar det inte alltid så. Jag använder färska tomater i min matlagning, men att hålla dem kvar och i användbart skick är en daglig eller åtminstone flera gånger i veckan. Om jag köper för många på en gång, överraskning, överraskning, de går dåligt. Detta gör mig frustrerad över att jag nu har slösat bort pengar och jag fortfarande inte har tomaterna jag behöver laga med. Det är därför att ha konserverade tomater i köket är ett måste. Men att använda konserverade tomater blir väldigt knepigt när du försöker följa candida -kosten. En candida -diet används för att behandla ett tillstånd som kallas candidiasis, en överväxt av jäst (candida) som kan orsakas av en mängd externa faktorer. Symtomen på detta tillstånd varierar kraftigt men kännetecknas vanligtvis av en mängd till synes orelaterade symptom. Dessa symtom kan sträcka sig från något så vagt som trötthet till humörstörningar.

Problemet med konserverade tomater och Candida -kosten är att konserverade tomater innehåller konserveringsmedel som har visat sig ge näring åt candida och därför förvärrar candidasymtomen. De förbjudna ingredienserna som oftast förekommer i konserverade tomater är citronsyra och kalciumklorid. Eftersom citronsyra är den största gärningsmannen och mycket ofta används och eftersom jag har funnit att väldigt få märken av konserverade tomater innehåller kalciumklorid kommer jag bara att diskutera varför citronsyra är problematisk för candida -bantare.

Citronsyra används för att smaksätta och bevara livsmedel. Det finns naturligt i citrusfrukter, men den typ som används i kommersiella livsmedelsprodukter orsakar ofta problem för candida -bantare. De flesta kommersiellt använda citronsyran produceras genom jäsning, en process genom vilken jäst tillsätts för att omvandla en sockerform till en alkoholform. Hela denna process strider mot Candida -kosten eftersom tillsats av jäst, socker och alkohol är förbjudet. Så det är inte själva citronsyran som är problemet, utan snarare processen genom vilken den skapas. Jag har sett konserverade tomater med naturligt härledd citronsyra i deras ingredienslista, även om det är naturligt härrörande från fruktcitrusfrukter, det genomgår fortfarande jäsningsprocessen.

Så vad ska vi göra med candida -bantare? Måste vi leva med ruttna tomater och konstant frustration? Svaret är nej. Lyckligtvis har jag hittat några märken av konserverade tomatprodukter som inte innehåller citronsyra, kalciumklorid eller något annat konserveringsmedel. Dessa märken är okej för candida -kosten. Jag har funnit att de flesta märken av tomatpuré är säkra. Tomater från Pomi -märket har inga konserveringsmedel och finns i sås och hackade sorter. Cento tillverkar en mängd olika tomatprodukter utan konserveringsmedel. Stop & Shop’s Nature’s Promise -serie har också några konserverade tomatprodukter utan konserveringsmedel. Även om jag använder dessa märken regelbundet i mitt candida -dietkök, uppmanar jag dig att alltid läsa produktetiketter eftersom saker kan förändras. Jag hoppas att detta hjälper andra candida -bantare som upplevde tomatproblemet. För mer information om Candida Diet besök Yeast Free Living.

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Zurück nach oben