Kära Dr Romance: I Lost Everything

Kära Dr Romance,

Jag läste din artikel om „Åldersskillnader i dejting“ och tänkte att du kanske är intresserad av en fallhistoria. Jag var gift med en yngre man i tjugo år. Han var 21 och jag var 40 när vi träffades.

Jag hade varit i ett mycket olyckligt äktenskap i tjugo år och hade tre söner. Jag hade inte för avsikt att gifta mig igen. När jag träffade den här stiliga yngre mannen som öppet förföljde mig blev jag smickrad. Dating utvecklades till ett fysiskt förhållande. Han var raka motsatsen till min tidigare man och jag blev förvånad över att vi kunde prata i timmar utan att tråkiga varandra, var intresserade av samma saker, gillade samma musik, böcker, etc. Det fanns inte till och med en uppenbar skillnad i vårt fysiska utseende då jag såg tio år yngre ut och han såg så mycket äldre ut, med för tidigt grått hår.

Men när han bad mig att gifta sig med mig insisterade jag på att vi skulle leva tillsammans eftersom jag inte kunde tänka mig att detta skulle vara för evigt. Han var obeveklig och tog hjälp av mina tonårspojkar för att få mig att gifta mig. Jag måste erkänna att de första åren i hemlighet väntade jag på att den andra skon skulle tappa. Han var allvarlig och konservativ, jag var rolig och frisinnad. Han sa en gång till en av våra vänner att jag var den roligaste och mest spännande kvinnan han hade någonsin träffats och han visste aldrig vad han skulle förvänta sig av mig nästa. För mig var han en sten av pålitlighet och säkerhet och den mest omtänksamma, milda, kärleksfulla man jag någonsin träffat. Jag antar att vi komplimangerade varandra och var och en uppfyllde behoven hos den andra.

Vi arbetade tillsammans för att bygga upp ett liv och jag hjälpte honom att klättra på företagstegen för att bli vice president. När han blev mer framgångsrik insisterade han på att jag skulle sluta jobba så att jag kunde resa med honom på affärsresor. Det var första gången i mitt liv som jag inte behövde jobba. Jag var glad att äntligen bara vara en hemmafru. Vi reste överallt. Australien, Hongkong, London, Paris … platser jag aldrig drömt om att jag skulle se. På vårt trettonde bröllopsdag semestrade vi på Hawaii och alla trodde att vi var nygifta. Vi hade aldrig någon allvarlig oenighet, vi gjorde allt tillsammans och jag kände mig trygg och säker eftersom han tog så väl hand om mig. Det var de lyckligaste tjugo åren i mitt liv. Jag kände mig äntligen säker på att den andra skon aldrig skulle tappa. Jag litade på honom och trodde på honom … på oss.

Så en dag, kort före vårt tjugoårsjubileum, gick han in i huset och sa att han var kär i någon annan och ville skiljas. Han flyttade in hos henne den natten. Han hade haft en affär med henne i två månader. Jag fick senare reda på att hon arbetade för honom. Jag var förstås förstörd. Jag hade ingen aning om att han var missnöjd i vårt äktenskap. Jag bodde hos honom i 20 år och konfronterades plötsligt med en främling som berättade att vår åldersskillnad var mer än han kunde hantera. Hans vänner och medarbetare godkände inte. Min äldsta son var trots allt bara tre år yngre än honom. Ett faktum som inte hade förändrats på 20 år.

Jag var 62 år gammal, hade inte arbetat på tolv år och hade inget stöd. Jag förlorade allt eftersom Texas inte hade någon underhållsbidrag vid den tiden. Det tog år av rådgivning att få tillbaka min självrespekt och självbild. Jag är 75 nu och har byggt om mitt liv med nya omgivningar och nya vänner. Jag är fortfarande välsignad med utmärkt hälsa och lever ett mycket aktivt liv. Men det är sällan en dag som jag inte tänker på honom. Jag var naiv att tro att ålder inte spelar någon roll. Det finns en dubbelmoral på ålder, och jag tror inte att det någonsin kommer att förändras. Jag skulle dock inte ändra de 20 åren och kommer att fortsätta hålla de underbara minnena från vår tid tillsammans för resten av mitt liv.

Kära läsare:

Jag är ledsen att du blev så besviken. Samma sak hade hänt om du hade gift dig med en man i din egen ålder. Jag är stolt över dig för att du har byggt om ditt liv och att du inte är bitter, utan njuter av dina minnen. Ingen av oss kan förutsäga vad framtiden kommer att innebära.

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Zurück nach oben