Hur bra är en vegansk kost?

Följ med mig när jag utforskar fördelarna med att gå helt vegetariskt i stället för att hålla fast vid den traditionella kosten av kött och grönsaker. På senare tid har oro uppstått efter att min syster dog i bukspottskörtelcancer för ett par år sedan och ett kluster av cystor hittades på min bukspottkörtel. Vissa oförklarliga smärtor och min ökande ålder har varnat mig för att hålla mig till mina vanor, särskilt när det gäller mat.

För några år sedan fick jag mer lutning mot grönsaker och frukter som gjorde att jag planerade min trädgård för att rymma många fruktträd och fläckar för att odla dem. Övningen av att utföra uppgifter för att upprätthålla dessa saker har lagt till min regim.

På senare tid lägger jag dock alldeles för mycket tid på att sitta och skriva, särskilt nu är det vinter på södra halvklotet. Detta har tagit sin vägtull på min kropp och att vara medveten om att brist på motion är ett recept på cancer och andra hälsoproblem som jag har bestämt mig för.

Vad kan jag göra för att avvärja oönskade sjukdomar som cancer? Efter att just ha skrivit en artikel om kolorektal cancer är en av de första sakerna som dyker upp effekten av rött kött på kroppen. Det är något som har smugit sig tillbaka till min kost de senaste månaderna och nu känns det som gift. Kanske är en vegansk kost svaret. Här är vad som har hittats hittills.

Enligt vissa forskare rekommenderas växtbaserade dieter eftersom vi drar våra kalorier från spannmålsbaserade produkter, frukt och grönsaker. De påstår att 70% av alla sjukdomar, inklusive en tredjedel av alla cancerformer, är relaterade till kost. De hävdar också att en vegetarisk kost minskar risken för fetma, kranskärlssjukdom, högt blodtryck och vissa cancerformer.

Cancerlistan som kan förebyggas omfattar tjocktarm, bröst, prostata, mage, lunga och esofageal. Dess fettsnåla egenskaper kan också vända tillstånd, till exempel de som är relaterade till hjärtat. I min kost hittills finns det inget socker- eller saltintag annat än vad som finns i vissa livsmedel.

Med mindre animaliskt fett och kolesterol finns det mer fiber och antioxidantrika produkter och för mig betyder det bättre immunsystem runt om. Slutsatsen är varför inte börja på en vegansk kost idag? Nästa sak är att jaga några bra recept för att hjälpa mig på väg.

Alla som är överviktiga eller lider av något av de tillstånd som nämns i den här artikeln rekommenderas bäst att prova övergången från djur till växtbaserade måltider. På så sätt kan de själva se vilken effekt de får. Det finns inget att förlora och för mig kan det åtminstone finnas allt att vinna.

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Zurück nach oben