Fördelar och nackdelar med Lonely Planet Marockos guidebok – En bokrecension

Om du är intresserad av att resa som jag, håller du med om att reseguider är ett av de viktigaste verktygen man bör ha. De är till stor hjälp i den bemärkelsen att en enorm tid och ansträngning har lagts ner på att skapa dem för korrekt information. Några av dem kan vara lite för nedlåtande och förvirrande ibland.

Jag har lärt mig av erfarenhet att det skulle vara ett stort misstag att hålla fast vid dem religiöst som många resenärer gör, eftersom de flesta av dem ofta är inaktuella innan de ens publiceras. Det skulle verkligen vara trevligt att få ut det mesta av dessa guideböcker men tro mig, det är bäst att du lär dig att använda dem sparsamt och lita på ditt bättre omdöme. Lonely Planet är en auktoritet när det gäller att skapa reseguider.

Låt oss ta en titt på några av för- och nackdelarna med Lonely Planet Marockos guidebok. Jag reste till Marocko på en två veckors resa för att uppleva „Röda staden“ och fördjupa mig i ett slags äventyr och jag använde Lonely Planet Marockos guidebok för att hjälpa mig under min resa. Jag vet inte hur jag ska tala franska eller arabiska vilket gjorde mig enbart beroende av guideboken, vilket var bra eftersom den innehöll grundläggande fraser som vem som helst kunde använda för grundläggande kommunikation, till exempel att fråga vägbeskrivning.

Vad som är bra med Lonely Planet Marocko är hur kapitlen och logistisk information är organiserad. Det har också bra information om boende och hur man tar sig runt. Det finns till och med kartor i guideboken som jag tycker är ganska grundläggande men som verkligen är användbara. Jag har hört några kommentera att de tycker att kartan är förvirrande snarare än användbar. Allt jag kan säga är „Det fungerade för mig“.

Tja, det finns ett par saker om det som jag inte gillade. För det första är Lonely Planet Marockos guidebok extremt tung att det skulle vara jobbigt att ta med sig den. Jag funderade allvarligt på att riva ut några sidor men slutade bara med att kopiera de sidor jag behövde. En annan sak som jag inte gillar är hur Lonely Planet har ägnat ett betydande antal sidor åt historia och kultur.

Visst, det är intressant och informativt men jag tror inte att det är praktiskt användbart för en resenär på vägen. Jag tror att folk verkligen skulle ha nytta av det om Lonely Planet ägnade fler sidor om information om restauranger i Marocko, aktiviteter, underhållning, nattliv, avkoppling och liknande som jag är säker på att många turister ser fram emot att få uppleva och få nyttig information på.

Jag skulle säga att guideboken i allmänhet är användbar även om den har ett par mindre brister. Det finns ytterligare en sak som jag vill dela med mig av som jag tycker är väldigt viktig att du är medveten om. Det finns några hotell och hotellägare i Fes som använder sin exponering i guideboken för att haka sina tjänster och dra nytta av vissa kunder genom att höja sina priser bara för att de presenterades i Lonely Planet Marocko.

Att besöka Marocko är en av de mest minnesvärda reseupplevelserna jag hade och även om det inte är helt problemfritt har det varit fantastiskt! Jag har ägnat mindre tid åt att gå vilse eftersom jag hade ett underbart verktyg som har hjälpt mig att forska och göra alla nödvändiga arrangemang som en resenär behöver i förväg. Lonely Planet Marocko är verkligen en bra referens när det gäller resor, utforskning och äventyr.

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Zurück nach oben