En vy från Dallas Fort Worth flygplats

Det har varit flera år sedan jag har flugit- i allmänhet, när vi reser, kör vi vart vi än ska, men att köra från norra Nevada till Austin, Texas sedan söderut till Houston i mitten av juni lät inte så tilltalande för vare sig John eller mig så jag bestämde mig för att flyga, ensam.

Efter att ha gått ombord på tre olika plan och två uppehåll; en i Salt Lake och sedan en andra längre i Dallas, jag har blivit bekant med flygkonsten. Den riktiga känna flyget är oförändrat: människor skyndar, tävlar, i vissa fall springer till sin nästa flygning bara för att upptäcka att planet ännu inte har gått ombord, den allra värsta typen av stress. Män, kvinnor och barn av olika raser, språk, klädsel- ett mikrokosmos av världen- försöker ta sig från en del av deras värld till en annan så snabbt som möjligt; deras ansikten avslöjar uttryck som sträcker sig från ångest, frustration, tristess till otålighet när de väntar och väntar och väntar.

Flygbolagen har gjort några betydande förändringar i försök, antar jag, att effektivisera sina processer och sänka kostnaderna. Bland de som omedelbart uppenbarades för mig är de nu strikta viktgränserna för slarviga passagerare som tanklöst lägger till en och sedan ytterligare fem böcker tillsammans med andra icke-väsentliga och ganska tunga föremål som resulterar i en „överskottsavgift“. En tilläggsavgift på $ 100,00 för det kränkande överskottet på tre pund fungerar precis som en hastighetsbiljett: jag vet att jag kommer att förbli under taket på femtio pund nästa gång jag flyger.

Borta är de människor som kämpade för att få en för stor resväska att passa in i en för liten överdriftsbehållare med den inte så tålmodiga förvaltaren som hjälper till i de meningslösa försöken att få det omöjliga att hända medan minuterna tickar på. Reglerna är tydliga och de efterlevs. Flygpersonal upptäcker och stoppar sedan de få personerna med överdimensionerat bagage innan de går ombord på planet; effektivt, den stora delen av bagaget viskas bort så att ombordstigningsprocessen flyttar några hundra personer in i flygplanen inom tjugo minuter eller mindre.

Närvaron av mobila enheter med gratis WiFi på flygplatserna och på flygplanen möjliggör omedelbar kommunikation för alla från var som helst. Människor som skriver, sms: ar och pratar i smarta telefoner om den senaste företagskatastrofen som mannen som stod bakom mig på Dallas Fort Worth -flygplatsen uttömmande delar sin oro över den oväntade avgången från en nyckelspelare till en lyssnare som antas känna på samma sätt .

Jag är ombord på mitt tredje plan sedan 6:30 i morse när jag slutför detta inlägg. En snabb och ovetenskaplig undersökning av de hundratals människor som setts under denna långa dag avslöjade bara två andra som hade en riktig bok att läsa. Många passagerare använder sina mobila enheter för att undvika blicken från en främling, öronproppar försiktigt på plats.

Den unga kvinnan som sitter bredvid mig på den sista etappen av den här resan är en av de tre personer som jag har sett med en bok- en riktig bok och uttrycker tacksamhet när jag lämnade henne den roman jag hade slutfört.

„Gillar du skönlitteratur?“

Leende svarade hon: „Ja, det gör jag, jag reser hela tiden och är alltid på jakt efter böcker för att fördriva tiden. Är det bra?“

Jag log tillbaka och svarade „Det är OK, det kommer att fördriva tiden.“

Kapten Samantha Martinez är medlem i Texas Joint CounterDrug Task Force Operations OIC, koalition av många byråer som arbetar tillsammans för att stoppa kvävningen av karteller i den globala ekonomin. Hon älskar sitt jobb eftersom hon vet att hon gör skillnad.

Hon lyssnade när jag förklarade att en karaktär i min nästa bok är medlem i en läkemedelsgrupp i Texas -koalitionen som jag trodde att jag hade uppfunnit och svarade säkert när jag frågade om jag fick använda hennes namn i romanen och gav mig hennes visitkort som vi gick tillsammans av planet och på väg till bagageutlämning.

En av de oväntade gåvorna att spendera evigt på flygplan var att träffa en ung kvinna som kapten Martinez; arbetar för att göra denna värld till en bättre plats: Gud välsigne dig, Samantha. Och stort tack för tillåtelsen att använda ditt namn för en av mina karaktärer i min nästa bok.

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Zurück nach oben